Україна і світ

Навряд чи Україну: політолог розповів, що можуть обговорювати Путін, Ердоган та Раїсі в Тегерані

Політичний експерт Володимир Фесенко заявив, що від візиту президента РФ Володимира Путіна до Ірану не варто очікувати якихось сенсаційних рішень чи змін ситуації навколо України.

Про це Фесенко сказав в ефірі національного телемарафону, повідомляють Факти ICTV.

За його словами, предметом зустрічі в Ірані може бути так званий розподіл Сирії.

Нагадаємо, що до Тегерану для перемовин з президентом Ібрагімом Раїсі прибуде і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

– Я думаю, що головна тема, яку будуть обговорювати лідери трьох країн – це Сирія. Розподіл сфер впливу, баланс інтересів в Сирії. Проте опосередковано переговори можуть торкнутися України… наприклад, щоб частину сил із Сирії перекинути в Україну. Таке може бути, я не виключаю. Але кардинально це не вплине на ситуацію в нашій державі, – зауважив Фесенко.

Він наголосив, що Путін і Ердоган можуть обговорювати українську тему. Це може бути фіналізація домовленостей по зерну в Стамбулі.

Фесенко не виключає певні розмови щодо фіналізації війни в Україні. Але Росія все ще хоче просунутися на Донбасі, а Україна прагне звільнити свої території від загарбника, тому у питанні завершення війни прогресу не буде.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Міжнародне агентство Associated Press повідомило, що Путін поїде до Тегерану сьогодні, а його візит має на меті поглибити зв’язки із впливовими країнами в регіоні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-19 17:24:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин