Навіщо замочувати горіхи і як робити це правильно
Горіхи – смачний і дуже корисний продукт, який багатий вітамінами та мікроелементами. Завдяки тому, що в складі цього плоду є рослинний протеїн, жири та мінерали, він вирізняється високою поживністю.
Щоб горіхи принесли максимум користі організму, їх необхідно замочувати, це стосується всіх видів плодів. Вважається, що сирі не приносять користі, а також погано засвоюються через наявність фітинової кислоти.
Навіщо замочувати горіхи
Замочені у воді горіхи полегшують травлення. Оскільки цей плід твердої текстури, то вода його трохи розм’якшує, а також прибирає фітинову кислоту. Як наслідок – горіхи краще засвоюються в організмі.
Зараз дивляться
Ще один фактор, що відповідає на запитання – навіщо замочувати горіхи у воді – видалення бруду. Достатньо замочити продукт на кілька годин, щоб прибрати з нього весь пил і забруднення, які можуть бути на поверхні.
Замочувати горіхи варто перед їжею, найкраще це робити за 4-12 годин до вживання. Опісля ви помітите, що в них покращився смак – вони не будуть гірчити та не матимуть терпкості.
Також після замочування горіхів поліпшується біодоступність поживних речовин. Організм краще засвоює мікроелементи та вітаміни, присутні в продукті.
Як замочувати горіхи
- Відокремте горіхи від шкаралупи.
- Помістіть їх у тару і залийте звичайною водою кімнатної температури. Усі плоди мають бути покриті.
- Залиште на 4-12 годин. Найменше часу потрібно для макадамії, найбільше – для мигдалю та бразильського горіха.
- Злийте воду і промийте горіхи.
- Висушіть плоди за допомогою духовки або звичайної серветки, яка вбере в себе зайву вологу.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-24 15:24:33