Україна і світ

Навіщо замочувати горіхи і як робити це правильно

Горіхи – смачний і дуже корисний продукт, який багатий вітамінами та мікроелементами. Завдяки тому, що в складі цього плоду є рослинний протеїн, жири та мінерали, він вирізняється високою поживністю.

Щоб горіхи принесли максимум користі організму, їх необхідно замочувати, це стосується всіх видів плодів. Вважається, що сирі не приносять користі, а також погано засвоюються через наявність фітинової кислоти.

Навіщо замочувати горіхи

Замочені у воді горіхи полегшують травлення. Оскільки цей плід твердої текстури, то вода його трохи розм’якшує, а також прибирає фітинову кислоту. Як наслідок – горіхи краще засвоюються в організмі.

Зараз дивляться

Ще один фактор, що відповідає на запитання – навіщо замочувати горіхи у воді – видалення бруду. Достатньо замочити продукт на кілька годин, щоб прибрати з нього весь пил і забруднення, які можуть бути на поверхні.

Замочувати горіхи варто перед їжею, найкраще це робити за 4-12 годин до вживання. Опісля ви помітите, що в них покращився смак – вони не будуть гірчити та не матимуть терпкості.

Також після замочування горіхів поліпшується біодоступність поживних речовин. Організм краще засвоює мікроелементи та вітаміни, присутні в продукті.

Як замочувати горіхи

  1. Відокремте горіхи від шкаралупи.
  2. Помістіть їх у тару і залийте звичайною водою кімнатної температури. Усі плоди мають бути покриті.
  3. Залиште на 4-12 годин. Найменше часу потрібно для макадамії, найбільше – для мигдалю та бразильського горіха.
  4. Злийте воду і промийте горіхи.
  5. Висушіть плоди за допомогою духовки або звичайної серветки, яка вбере в себе зайву вологу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-24 15:24:33