Україна і світ

Навіщо РФ запускає в Україну аеростати та ракети-обманки: пояснив Жданов

Військовий експерт Олег Жданов розповів, для чого росіяни запускають аеростати у повітряний простір над Україною.

– Аеростати не призначені для того, щоб виявляти якісь позиції. Аеростати призначені для того, щоб “розкривати” системи ППО. Літак А-50 літає вздовж кордону України, допустимо в білоруському повітряному просторі, і дивиться – де включаються наші станції радіолокацій, – пояснив він.

Таким чином росіяни бачать, де знаходяться українські очі та вуха – системи ППО та ПРО, складають їхню карту, щоб потім бити по цих точках ракетами.

– Але я вже казав, що вони постійно змінюють свої позиції. Тому сьогодні їх засікли на цих місцях, а завтра вони розгорнулися на інших. І коли йде масований ракетний удар, ракети можуть прилітати вже по порожнім порожнім місцям. Тож ті зонди, які до нас пускають, призначені лише для розкриття ППО нашої країни, – пояснив експерт.

Він також розповів, як саме росіяни здійснюють пуски неправдивих ракет і чому ППО не може відрізнити їх від справжніх.

Зараз дивляться

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Жданов уточнив, що хибні цілі мають тільки міжконтинентальні балістичні ракети, але не тактичні.

– Можуть бути ракети із головним ваговим макетом – навчально-бойові. Таке ми засікали ще влітку. І Точка-У прилітала з ГВМ, і Іскандери балістичні. А взагалі відрізнити хибну ракету від бойової неможливо. Тому що вони мають абсолютно однакові параметри та балістичні характеристики, – повідомив військовий експерт, додавши, що вони летять та відбиваються на радарі абсолютно однаково.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-16 22:11:48

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин