Україна і світ

НАТО припустилося колосальної помилки у війні Росії проти України – Том Купер

Австрійський військовий аналітик, який спеціалізується на історії бойової авіації, Том Купер розповів про колосальну помилку НАТО у війні РФ проти України – надії на те, що конфлікт вирішиться якось “сам собою”

– Через дев’ять місяців після початку цієї війни стає ясно, якої колосальної помилки припустилося НАТО, думаючи, що ця війна рано чи пізно вирішиться сама собою, і немає необхідності підвищувати здатність України захищати себе і перемагати російське вторгнення швидко, – написав Купер у своєму блозі 26 листопада.

Він зазначив, що ідея боротися за прибуток, а не за перемогу – груба помилка, і це показала ситуація в Іраку, Афганістані та деяких інших місцях.

– Навіть коли “просто” не вдалося доставити в Україну передові системи ППО: внаслідок останньої хвилі ракетного наступу Суровікіна українська інфраструктура зазнала такої шкоди, що мільйони людей залишилися без електрики, води та опалення за температури навколишнього повітря від 0 до -5°С, – додав експерт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його спостереженнями, можна сказати, що НАТО “продовжує вести цю війну” без плану і без найменшого уявлення про те, як з цим покінчити.

– Тому що, знаєте, ідея про те, щоб надати Україні достатню кількість систем ППО, щоб захистити себе, одразу, а потім досить важкого озброєння, щоб викинути путінських Дірлевангерів із країни, швидко закінчити війну, а отже, і страждання… ні, це “цілком неможливо”: настільки, що ніхто на Заході ніколи б не подумав про це, – резюмував він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-26 19:06:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин