Україна і світ

НАТО нарощує свою присутність у Чорному та Балтійському морях

Ілюстративне фото

У відповідь на агресію росії НАТО посилює свою присутність від Балтійського до Чорного моря. Про це під час Саміту міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Бухаресті заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Ми створили нові бойові групи, включаючи ту, яку очолює Франція тут, у Румунії. Винищувачі з Канади також допомагають зберегти ваше небо. А американські ракети Patriot посилюють ваш захист. Це надсилає чітке повідомлення про те, що НАТО — тут. Ми зробимо все необхідне, щоб захистити всіх членів Альянсу», — зазначив Єнс Столтенберг.

Чорне море має велике стратегічне значення не лише для прибережних держав, Туреччини, Болгарії та Румунії, а й для самого НАТО, зазначив очільник Північноатлантичного Альянсу. З 2014 року НАТО наростило свою присутність у Чорноморському регіоні. Тіснішою стала співпраця з двома чорноморськими країнами — Грузією та Україною, двома близькими партнерами Альянсу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Тож Чорне море вимагає, щоб НАТО вирішила всі виклики, які ми бачимо в регіоні. І це — частина нашої загальної адаптації цього Альянсу: реагування на більш агресивну росію», — наголосив Генеральний Секретар НАТО.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-29 16:56:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин