Україна і світ

Наталя Гуменюк розповіла як росіяни змінюють тактику застосування дронів-камікадзе

Іранські дрони

В ефірі телемарафону «Єдині новини» начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України капітан 1 рангу Наталія Гуменюк розповіла про те, як змінилася тактика застосування російськими загарбниками іранських дронів-камікадзе.

— Ми зафіксували, що, за маркуванням, це нова партія дронів, тобто вже з іншої поставки, — говорить офіцер. — Вони критично нічим не відрізняються від тих, які ми вже натренувалися збивати, й збиваємо з ефективністю у 85–90%. І росіяни бачать ефективність наших засобів протиповітряної оборони, і це їх не влаштовує. Через це вони змінили і тактику застосування дронів-камікадзе.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Наталії Гуменюк, під час останнього масованого удару дронами противник застосував понад 30 БПЛА. Удар виконувався трьома хвилями. Під час першої безпілотні самогубці намагалися виявити українські засоби протиповітряної оборони, друга хвиля мала на меті вразити ці засоби ППО, і вже «Шахедами» третьої хвилі ворог сподівався безкарно знищити об’єкти енергетичної інфраструктури. Утім, українські зенітники традиційно були на висоті, тож переважна більшість «Шахедів» була знищена.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-28 20:28:06