Україна і світ

Наталія Гуменюк: біографія та подробиці життя

Наталія Гуменюк — військовослужбовиця, керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України, полковник.

Що відомо про речницю Сил оборони півдня, біографія Наталії Гуменюк та цікаві факти із життя — читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Наталія Гуменюк: біографія

Наталія Костянтинівна Гуменюк народилася в Казахстані в місті Алмати. Має вищу освіту.

Зараз дивляться

У 2016 році закінчила Одеський регіональний інститут державного управління НАДУ при Президентові України. Має ступінь магістра державного управління.

Інформації про особисте життя військовослужбовиці у відкритому доступі небагато. Відомо тільки, що вона одружена та має доньку, яку звуть Ольга.

Кар’єра Наталії Гуменюк

Наталія Гуменюк перебуває на службі у Збройних силах України.

З 2013 року працювала помічницею командира загону морської охорони Державної прикордонної служби України. Мала звання капітана 2-го рангу. Потім стала помічницею начальника регіонального управління з питань взаємодії із засобами масової інформації в Одесі.

Навесні 2022 року Наталія Гуменюк очолила об’єднаний координаційний пресцентр Сил оборони півдня України.

Для мене керівництво Об’єднаним координаційним пресцентром Сил оборони півдня — перший такий досвід та великий експеримент. Як і сам центр. З початком повномасштабного вторгнення виникла потреба впорядкування інформації. Не можна було багато чого говорити й показувати про ведення бойових дій, результати обстрілів, просування ворога тощо. Тоді група керівників пресслужб різних структур розробила ідею створення такого центру, — сказала Наталія Гуменюк в одному з інтерв’ю.

До об’єднаного центру входять представники пресслужб різних структур — від армійських підрозділів армії до обласних військових адміністрацій.

Завдання Наталії Гуменюк – поширювати важливу та правдиву інформацію без оприлюднення деталей про війну.

У зоні відповідальності висвітлення інформації в таких областях:

  • Одеська;
  • Херсонська;
  • Кіровоградська;
  • Миколаївська;
  • Крим;
  • південна частина Дніпропетровщини: Криворізький і Нікопольський райони.

Нагороди Наталії Гуменюк

Речниця Сил оборони півдня нагороджена 12 вересня 2022 року орденом княгині Ольги III ступеня за вірність військовій присязі, особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Цікаві факти з життя

Наталія Гуменюк в одному з інтерв’ю розповідала, що її дуже часто плутають з тезкою, яка є Співзасновницею Лабораторії журналістики суспільного інтересу. Одного разу ЗМІ так захопилися, що сплутали факти біографії та навіть приписали їй чужого чоловіка.

Спочатку Наталії не були знайомі, але одного разу зустрілися, сфотографувалися й оприлюднили в соцмережах світлину. Після чого зібрали купу здивувань, що Наталій Гуменюк таки — дві.

Війна в Україні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-28 14:36:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин