Україна і світ

Наступний крок – крадіжка унітазів: РФ вивозить вагони з Херсонщини до Криму

Російські окупанти переправляють із тимчасово захоплених регіонів Півдня України усі напіввагони до Нової Каховки та Херсона, де розбирають їх та частинами відправляють у напрямку Криму.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

– Окупація по-херсонськи. Поки кремлівські пропагандисти освоюють бюджети, вішаючи в Херсоні борди “Ми тут назавжди”, російські військові розуміють свої часові перспективи взагалі по-іншому. Якщо перші приїхали банально заробити на бюджеті, то другі точно хочуть встигнути вкрасти, – каже він.

З посиланням на місцеві джерела Подоляк каже, що окупанти дали ультимативну вказівку залізничникам у тимчасово захоплених південних регіонах перенаправити всі пошкоджені та цілі напіввагони до Нової Каховки та Херсона.

Він стверджує, що потім вагони, які надійшли, розбирають. Колісні пари та візки демонтують для спрямування до тимчасово окупованого Криму, а рами й кузови відправляють на розрізання на брухт – також у напрямку Криму.

Окупанти наказали залізничникам залишити тільки платформи для транспортування техніки й незначний парк для внутрішніх перевезень в ОРДЛО.

Радник керівника ОП вважає, що росіяни розуміють свої перспективи перебування в Херсоні, й насправді ніхто не планує займатися тимчасово окупованою областю чи інтегрувати її економіку в російський простір.

– Тому наступний крок нам уже добре відомий – масова крадіжка унітазів і викручені лампочки в під‘їздах у Херсоні, – додав він.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає цілком ймовірним те, що Херсон можуть звільнити від окупантів без боїв. 

Він каже, що ворожі підрозділи просто почнуть відступати з міста.

Джерело: Михайло Подоляк

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Михайло Подоляк 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-16 23:07:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин