Україна і світ

Наступні кораблі з агропродукцією готові до відправки, якщо не втрутиться РФ – Кулеба

Україна готова до відправлення наступних кораблів із агропродукцією, якщо в цей процес не втрутиться Росія та не порушить домовленості.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на пресконференції з головою МЗС Естонії Урмасом Рейнсалу у Києві.

Він нагадав, що Україна стала першою із усіх учасників цієї домовленості, яка була повністю готова до виконання усіх пунктів.

– Ми неухильно й надалі виконуватимемо ці домовленості. Це вигідно українським фермерам, це вигідно українській економіці, і це вигідно світу, – сказав міністр.

Він наголосив, що саме Україна зараз у буквальному сенсі є рятівником світу від подальшого зростання цін на продукти харчування та від голоду в окремих країнах.

– Наступні кораблі вже готові до відправлення, вони вирушатимуть із портів, які беруть участь у зерновій ініціативі відповідно до узгодженого графіка. Сподіваємося, що все працюватиме і РФ не зробить жодних кроків, які б зруйнували ці домовленості, які були так важко досягнуті за посередництва ООН та Туреччини, – сказав міністр Кулеба.

Він наголосив, що станом на зараз домовленості, досягнуті в рамках так званої зернової ініціативи, виконуються.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Телеканал ДОМ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-04 00:12:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин