Україна і світ

Наступ військ РФ на Бахмут застопорився – розвідка Британії

Наступ російських окупаційних військ на місто Бахмут (Донецька область) значною мірою застопорився. Тож командування РФ, ймовірно, змістило фокус на Авдіївку, намагаючись стабілізувати лінію фронту.

Про це поінформували в Міністерстві оборони Великої Британії, посилаючись на дані британської розвідки.

– Атака Росії на місто Бахмут на Донбасі значною мірою застопорилася. Ймовірно, це насамперед стало результатом надзвичайного виснаження російських сил. Україна також зазнала тяжких втрат під час оборони, – йдеться в повідомленні.

За оцінкою розвідки, ситуацію для РФ погіршує напруженість у відносинах між російським Міністерством оборони та ПВК Вагнера, чиї сили воюють у цьому районі.

Згідно з повідомленням, Росія, ймовірно, змістила оперативний фокус на місто Авдіївка (на південь від Бахмута) та на сектор Кремінна-Сватове на півночі. Це райони, де РФ, ймовірно, лише прагне стабілізувати свою лінію фронту.

– Це свідчить про загальне повернення до більш оборонного оперативного плану після непереконливих результатів спроб РФ провести загальний наступ із січня 2023 року, – наголошується в повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Днями в британській розвідці повідомляли, що Збройні сили України розпочали локальну контратаку на захід від Бахмута. Це дозволить послабити тиск російських окупантів на маршрут постачання H-32, що перебуває під загрозою.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-25 13:44:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин