Україна і світ

Наступ із боку Білорусі – британська розвідка оцінила загрозу

Білоруські та російські підрозділи, які проводять навчання на території РБ, навряд чи спроможні на новий наступ на північ України.

Таку оцінку загрозі з боку Білорусі дала розвідка Міноборони Великої Британії 15 грудня.

В оборонному відомстві, проаналізувавши наявну інформацію про раптову перевірку бойової готовності Збройних сил РБ, дійшли висновку, що навчання тривають на північному заході Білорусі, що далеко від українського кордону.

– Незважаючи на те, що Білорусь із 24 лютого 2022 року сприяла росіянам у наступі на Київ, нині її війська та додаткові підрозділи мобілізованих резервістів, які РФ перекинула до РБ, навряд чи є тією силою, яка спроможна здійснити новий успішний наступ, – вважають британські розвідники.

Нагадаємо, що 13 грудня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав розпочати раптову перевірку бойової готовності.

Військам дали завдання в найкоротші терміни дістатися до призначених районів, здійснити інженерне обладнання, організувати охорону та оборону, а також звести мостові переправи через річки Неман та Березина (за понад 170 км та 70 км від кордону України).

image

Повномасштабна війна в Україні триває вже 295-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Джерело: Ministry of Defence

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ГУР


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-15 14:46:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин