Україна і світ

Наслідки будуть масштабнішими, ніж вигода від підтримки Росії: у МЗС звернулися до Ірану

Україна продовжить вживати всі можливі заходи, щоб Росія не могла використовувати зброю іранського виробництва, зокрема, ударні дрони камікадзе Shahed-136 для вбивств українців та знищення критичної інфраструктури.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у відповідь на офіційне визнання главою МЗС Ірану про те, що Тегеран передавав бойові дрони РФ нібито за кілька місяців до повномасштабного вторгнення в Україну.

– Раніше Іран всіляко спростовував постачання озброєння Росії, яке вона використовує у війні. Іранський міністр принагідно поширив інсинуації про начебто відмову української сторони від зустрічі з іранськими експертами під тиском західних партнерів. Україна навчена довіряти лише фактам, – запевняє він.

Ніколенко зазначив, що у Тегерані мають усвідомлювати: наслідки співучасті у воєнних злочинах Росії проти України будуть набагато масштабнішими, ніж вигода від підтримки країни-агресора.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він наголосив, що МЗС надалі працюватиме на дипломатичному фронті, щоб Росія не могла використовувати іранську зброю для вбивств та завдання ударів по Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-05 17:21:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин