Україна і світ

Наша чітка позиція: прем’єр Грузії виключив військову допомогу Україні

Грузія не надаватиме Україні військову допомогу – це принципова позиція уряду. Про це заявив прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі під час брифінгу 7 грудня.

За словами Гарібашвілі, його партія керується виключно інтересами своєї держави.

— Щодо військової допомоги ми чітко і недвозначно сказали, що не будемо цього робити. Ми, як держава, ніколи не вплутуватимемося в цю війну. Це наша чітка позиція, – сказав прем’єр-міністр.

Гарібашвілі сказав, що уряд Грузії вже багато зробив для допомоги Україні у вигляді гуманітарної допомоги. За його словами, Тбілісі продовжить надавати Україні гуманітарку, зокрема, біженцям.

— Ми надаємо максимальну допомогу українським біженцям, які перебувають у нас. Українські діти здобувають у нас освіту рідною мовою. Ми розглядатимемо і надання іншої гуманітарної допомоги. Щодо надання військової допомоги, ми раніше чітко заявили: ми цього робити не будемо, – додав він.

За даними служби статистики Сакстат, від початку 2022 року Грузія збільшила товарообіг із Росією на 50%. Наразі Москва стала для Тбілісі найбільшим імпортером нафти.

Збільшився також і імпорт вугілля та борошна. За дев’ять місяців, з січня по вересень, експорт зріс на 11% до $473 млн, імпорт – на 73%, до $1,24 млрд.

Напередодні Гарібашвілі звинуватив опозицію у відправленні грузинських добровольців на війну в Україну. Заява пролунала на тлі сповіщення про загибель п’ятьох добровольців з Грузії під Бахмутом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Новости-Грузия

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-07 21:36:31