Україна і світ

Насаджували режим РФ на Луганщині: СБУ оголосила підозри трьом гауляйтерам

В Україні зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще трьох колаборантів, які насаджували окупаційний режим на Луганщині.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

З початком повномасштабного вторгнення РФ керувати окупаційною адміністрацією призначений колишній депутат від Партії регіонів, голова Старобільської райдержадміністрації до 2014 року.

До діяльності псевдооргану влади він залучив своїх колег. На посаду “в.о. заступника голови адміністрації Старобільського району ЛНР” – мера Старобільська у 2010-2015 роках, на посаду “радника голови” – колишнього заступника з каденції в РДА.

На цих посадах підозрювані поширюють проросійські гасла на підтримку окупантів і держави-агресора. Вони беруть участь у нарадах під головуванням “уряду” так званої “ЛНР”, проводять збори з налагодження роботи псевдоорганів влади тощо.

При процесуальних органах прокуратури Луганщини організованій групі посадовців–”гауляйтерів” окупаційної “адміністрації Старобільського району ЛНР” повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1, ч. 3 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нині зрадників оголосили в розшук. В ході досудового розслідування суд наклав арешт на майно підозрюваних – житлові будинки, квартири, транспортні засоби, земельні ділянки. Їм загрожує до 12 років в’язниці.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-13 20:56:10