Україна і світ

Наразі з російського полону повернуто 808 осіб – Маляр

На початку широкомасштабного вторгнення постановою Кабміну створили координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Радниця міністра оборони Ганна Маляр зазначила, що дуже важливо, щоби люди, які сьогодні розшукають своїх родичів та друзів мали чітку інформацію і знали, куди звертатися, а суспільство знало, що відбувається зі звільненими полоненими.

− Я хочу нагадати, що Україна виконує всі норми Женевської конвенції щодо питань поводження з військовополоненими. Усе це здійснює Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, який  об’єднує в собі понад 10 державних установ та організацій.

Маляр додала, що він діє він на базі ГУР МО України за адресою місто Київ, вулиця Спаська 37.

— Там здійснюється прийом родичів військовополонених  та безвісти зниклих, де ви можете отримати юридичну чи психологічну  допомогу та просто інформацію. Наразі вже проведено 24 обміни полоненими, 808 осіб повернуто з полону, − зауважила Маляр.

За її словами, всього Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими опрацював понад 6 тис. запитів про статус особи. Йдеться про запити родичів, які шукають своїх зниклих безвісти рідних-захисників України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після повернення українських захисників з полону, держава повністю забезпечує і гарантує процес їхньої реабілітації та лікування, зазначила заступниця міністра.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-02 16:01:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин