Україна і світ

Наразі пріоритет – перемога у війні, а не членство України в НАТО – Столтенберг

Позиція НАТО щодо України не змінилась, нині головний пріоритет – не членство в союзі, а допомога Києву з тим, щоб він переміг у масштабній війні з Москвою. Таку заяву у середу, 15 лютого, зробив на пресконференції у Брюсселі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. 

– Що стосується України, позиція НАТО не змінилась. Ми не раз говорили, що Україна стане членом Альянсу, але зараз він зосереджений на тому, щоб гарантувати перемогу України у війні. Бо єдиний шлях для інтеграції й подальшого руху України до тіснішого євроатлантичного співробітництва – забезпечити, щоб Україна взяла гору як суверенна держава, – повідомив Столтенберг.

Він додав, що союзники наразі зосереджені на тому, щоб Україна отримувала зброю та боєприпаси, необхідні для витіснення російських загарбників. 

– Ми також працюємо над більш довгостроковим партнерством, щоб допомоги Україні перейти з радянських доктрин і озброєнь на стандарти НАТО, покращити взаємосумісність, провести реформу безпеки й оборони. І це наблизить Україну до Альянсу, – зазначив генсек.

Президент Володимир Зеленський 30 вересня 2022 року оголосив про підписання Україною заявки на пришвидшений вступ до Північноатлантичного альянсу.

Зараз дивляться

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше президент Литви Гітанас Науседа висловив сподівання, що під час саміту НАТО в липні у Вільнюсі знайдуть нові формулювання щодо членства України. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-15 17:43:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин