Україна і світ

Напружена, але контрольована: спікер ДПСУ про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Ситуація на кордоні України з Білоруссю залишається контрольованою, хоча досить напруженою, тому ми маємо бути готові до всього, заявив в ефірі телемарафону спікер Держприкордонслужби Андрій Демченко.

– Щодо нагнітання ситуації: і РФ, і Білорусь навіть своїми спільними навчаннями постійно загострюють ситуацію на цьому напрямку. До того ж ми бачимо, що Білорусь активно використовується як майданчик для цих спільних навчань. Зараз вони анонсували навчання авіації, до цього – лише навчання сухопутних підрозділів, – зазначив він.

За його словами, таким чином Білорусь уже фактично бере участь у війні РФ проти України, надаючи свою територію, повітряний простір та інфраструктуру.

Водночас Демченко зазначив, що безпосередньо біля кордону не фіксується переміщення техніки, польоти авіації чи інші провокації.

– Але такими маневрами, нагнітаннями ситуації про нарощування так званого регіонального угруповання військ союзної держави вони нагнітають постійно ситуацію. Тому ми змушені тримати на цьому напрямку необхідну кількість сил і засобів, щоб у разі спроб вторгнення на територію України дати відсіч ворогу, – підсумував речник ДПСУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Днями прикордонники заявиди, що Росія утримує на території Білорусі трохи більше 10 тис. військових, проте цього замало для повторного вторгнення в Україну з цього напрямку.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-09 17:51:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин