Україна і світ

Намагалися виявити місця базування HIMARS і М777: на Полтавщині знешкоджено агентурну мережу фсб

Представники спецслужби країни-агресора намагалися отримати інформацію про об’єкти критичної інфраструктури регіону та підрозділи Сил оборони, які задіяні у їх захисті. Зловмисники «полювали» за бойовими позиціями комплексів протиповітряної оборони С-300 та складами з ракетно-артилерійським озброєнням ЗСУ. Також вони намагались виявити місця базування реактивних систем HIMARS і далекобійних гаубиць М777.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

У разі виявлення українських військових об’єктів агенти рф планували їх знищити через підпал і потім детонацію боєкомплекту. У разі наявної інформації про значне скупчення військової техніки та чіткі географічні координати – передати дані для ліквідації через ракетний удар військами рф.

За знищення зразків іноземного та українського озброєння російські куратори обіцяли своїм поплічникам від $20 тисяч. Гроші мали отримати на спеціально відкриті банківські картки одразу після успішного виконання ворожих завдань.

Однак, співробітники Служби безпеки запобігли диверсіям – своєчасно викрили, задокументували та припинили злочинні дії учасників ворожої агентурної мережі у Кременчуці. Ними виявились двоє переселенців зі сходу України, які були завербовані представником так званої «мдб днр» Дмитром Зіпіром.

Перебуваючи у тимчасово окупованому Донецьку він дистанційно координував дії своїх агентів на території Полтавщини і «доповідав» про їх результати кадровим співробітникам фсб. На підставі зібраних доказів Зіпіру повідомили про підозру за ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія).

Також планується додаткова кваліфікація його злочинів за: державну зраду, колабораційну діяльність, участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Наразі він переховується від правосуддя на тимчасово захопленій частині Донецької області.

Втім, співробітники СБУ знають про його місцезнаходження і проводять комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності. Крім того, вирішується питання щодо кваліфікації дій інших співучасників задокументованого злочину.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-17 15:29:55