Україна і світ

Накачували ліками або скручували шиї: в Індії акушерки вбивали новонароджених дівчат


Акушерки, які працювали в Індії, попри страшний тиск з боку родин, врятували кількох новонароджених дівчаток, що мали шанси бути жертвами дітовбивства.

Щоб не давати посаг

Стара акушерка Сіро Деві зустрічається з 20-річною Монікою Тетте, яку вона врятувала під час народження.

Попри заборону дітовбивства в Індії, ця практика залишалася доволі довго дуже поширеною. Вбивство новонароджених дівчаток було пов’язане з давньою традицією посагу.

Сім’ї наречених мали дарувати великі суми грошей, коштовності та інші цінності родині нареченого під час весілля. Для багатьох сімей, особливо бідних, посаг ставав непосильним фінансовим тягарем.

Через це народження дівчинки вважалося катастрофою, тож батьки примушували сільських акушерок вбивати їх через отруєння хімікатами, скручування шиї та удушення.

Інколи дітей просто залишали в небезпечних місцях, де вони не могли вижити.

Заради життя

Однак зміни почалися з 1990-х років, коли соціальна працівниця Аніла Кумарі почала підтримувати акушерок, які відмовлялися брати участь у таких злочинах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Моніка, яку врятували Сіро та Аніла, висловила жінкам вдячність за своє життя. Її історія є свідченням змін у суспільстві, хоча проблеми, пов’язані з абортами за статевою ознакою, досі актуальні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-12 16:52:58