Україна і світ

Найвищий за 30 років: у США фіксують сплеск сифілісу на 26%

У США спостерігається зростання захворювань, що передаються статевим шляхом (ЗПСШ). Зокрема, зафіксовано найвищий за останні 30 років сплеск сифілісу — на 26%.

Повідомляється, що в зв’язку з цим американські чиновники від охорони здоров’я винесли на порядок денний питання про нові заходи щодо профілактики та лікування ЗПСШ. Зокрема, мова йде про набори тестування на дому та збільшення використання презервативів.

Також зазначається, що захворюваність на деякі ЗПСШ, включаючи гонорею, сифіліс та ВІЛ, зростала протягом багатьох років. Так, в 2021 році рівень захворюваності на сифіліс досяг найвищого рівня з 1991 року, а загальне число випадків досягло найвищого рівня з 1948 року.

На думку експертів, міжнародний спалах мавпячої віспи ще більше висвітив проблему хвороб, що поглиблюються в країні, що передаються в основному статевим шляхом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сифіліс – це бактеріальне захворювання, яке проявляється у вигляді виразок на статевих органах, але в кінцевому підсумку може призвести до важких симптомів і смерті, якщо його не лікувати.

сифилис
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-20 09:44:37