Україна і світ

Найсильніший удар: глава MI-5 розповів, скільки шпигунів втратила РФ із початку війни

Глава британської військової розвідки MI-5 Кен Маккаллум розповів, що за час війни по всьому світу вислали понад 600 співробітників російських посольств, з яких понад 400, неймовірно, були шпигунами.

Про це повідомляється у пресрелізі на сайті MI-5.

За словами Маккаллума, це сильний удар по розвідувальному відомству РФ у сучасній історії, і це застало Путіна зненацька.

З однієї лише Великої Британії депортували 23 російські шпигуни, які працювали як дипломати.

Голова MI-5 розповів, що Росія намагалася замінити своїх висланих дипломатів. Але тій сотні росіян, які мали намір потрапити до Британії, просто відмовили у візі з міркувань національної безпеки.

При цьому Кен Маккаллум зазначив, що Сполучене Королівство має бути готовим до агресії з боку Росії ще протягом багатьох років.

– Ми продовжуємо інтенсивно працювати над тим, щоб зробити Великобританію максимально складним оперативним середовищем для російських таємних операцій. І нам потрібно продовжувати в тому ж дусі: крім замахів, російський таємний інструментарій включає кібератаки, поширення дезінформації, шпигунство, використання впливу олігархів, пов’язаних з Путіним, — рішуче заявив голова військової розвідки MI-5.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, британцям не можна втрачати пильність, і країна має бути готова до відкритої чи прихованої агресії Росії найближчими роками.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-17 14:38:41

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин