Україна і світ

Найманцю з білорусі, який воював проти України, загрожує покарання до 10 років ув’язнення

В Україні зібрано повну доказову базу громадянина республіки білорусь, який добровільно воював проти нашої держави.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Як стало відомо із результатів слідства, у липні минулого року дана особа вступила до лав підконтрольної кремлю приватної військової компанії «вагнер» та у складі російського окупаційного угруповання брала участь у бойових діях проти українських військ на Бахмутському напрямку.

Втім, у листопаді минулого року найманець потрапив у полон підрозділів Сил оборони під час боєзіткнення поблизу Курдюмівки на Донеччині.

Також відомо, що іноземець підписав контракт з угрупованням «вагнера», щоб «заробити» грошей. Для цього він прибув до тренувального табору російської ПВК, де пройшов десятиденний курс бойової підготовки.

Потім його перекинули на східний фронт для штурму бойових позицій підрозділів ЗСУ. Після затримання найманець надав СБУ свідчення щодо воєнних злочинів окупаційних угруповань рф та установчі дані осіб, причетних до їх вчинення.

Найманець у лавах ПВК «вагнер» розповів про позбавлення грошового забезпечення, вбивства за невиконання злочинних наказів.

На підставі зібраних доказів бойовику повідомили про підозру за ч. 4 ст. 447 Кримінального кодексу України (участь найманця у збройному конфлікті, воєнних або насильницьких діях).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує покарання до 10 років ув’язнення.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-15 16:31:34