Україна і світ

Нагородження 20 днів у Маріуполі додадуть у скорочену версію Оскара

Нагородження фільму Мстислава Чернова 20 днів у Маріуполі все ж додадуть до скороченої міжнародної телеверсії церемонії Оскар 2024.

Disney перевипустить телеверсію Оскар із нагородженням 20 днів у Маріуполі

Академія кінематографічних мистецтв і наук планує перемонтувати 90-хвилинну версію трансляції церемонії вручення Оскара, яку вона надала міжнародним ліцензіатам. У нову версію додадуть нагородження стрічки 20 днів у Маріуполі, яка здобула перемогу в номінації Найкращий документальний фільм.

Цей крок було зроблено після того, як телекомпанія Суспільне, що володіє правами на трансляцію Оскара в Україні, опротестувала відсутність українського фільму в скороченій версії. Не показали в ній і зворушливу промову Мстислава Чернова.

Зараз дивляться

Раніше нагородження 20 днів у Маріуполі вирізали з телеверсії Оскара. У Disney Entertainment пояснили, що причиною тому стало тимчасове обмеження, а категорії, які будуть показані в скороченні, обговорювалися заздалегідь.

Тоді виконавчий продюсер телеканалу Суспільне. Культура Лук’ян Галкін зазначив, що у 2023 році в аналогічній ситуації чомусь знайшлося місце для стрічки про Олексія Навального. Після того, як нагородження 20 днів у Маріуполі не виявили у скороченій версії, телерадіокомпанія України надіслала протест організаторам премії, і, як бачимо, завершилося все успіхом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-15 09:55:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин