Україна і світ

Надійніше за готівку: чи можуть зловмисники зняти гроші з картки з NFC у телефоні

Безконтактна оплата – популярна послуга, якою користуються мільйони українців. Більше не потрібно діставати банківську картку або готівку з гаманця – чіп NFC у смартфоні допоможе розрахуватися швидко та безпечно.

Проте будь-яка технологія має свою вразливість – зловмисники про них знають, бажаючи залишити жертву без грошей.

Чи можуть зловмисники можуть зняти з карти гроші, якщо увімкнена функція NFC – далі в матеріалі.

У Держспецзв’язку розповіли, що пограбувати за допомогою цієї передової технології практично неможливо.

Зв’язок з чіпом NFC встановлюється на невеликій відстані – всього кілька сантиметрів. Можливо, зловмисник ходитиме у громадському місці з терміналом і прикладатиме до тіла жертви, але це дуже малоймовірно.

Ще один важливий фактор – оплата відбувається протягом кількох секунд. Смартфон має бути зафіксований біля термінала, що зробити непомітно майже неможливо.

Чіп NFC у смартфоні сам не запуститься – телефон потрібно спочатку розблокувати.

У Держспецзв’язку попередили, що є деякі ризики у разі втрати смартфона, але додатковий захист помітно ускладнить роботу злодіям. Відразу після зникнення необхідно максимально швидко заблокувати банківські картки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Не варто забувати, що у гаджетів є й інші корисні функції – наприклад, вони можуть підказати місцеперебування, а також скласти маршрут до потрібного місця. Проте такі технології не завжди потрібні. Потрібно вміти відключати геолокацію на смартфоні, щоб збільшити автономність та убезпечити себе.

Смартфон
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-08 12:38:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин