Україна і світ

Надання допомоги в кризових ситуаціях: психологи з Ізраїлю діляться досвідом з українськими колегами

Фахівці ізраїльської організації Israel Trauma Coalition почали проводити для колег зі структур МВС України онлайн курс з навчання основам самодопомоги і допомоги ближньому в кризових ситуаціях.

Про це повідомила пресслужба Офісу Президента України.

– Навчання було організоване у розвиток домовленостей першої леді України Олени Зеленської та першої леді Ізраїлю Міхаль Герцог та в рамках роботи над створенням та впровадженням Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що загаом курс проходять 30 українських психологів, які працюють в підрозділах системи МВС, з різних регіонів України.

– Оволодіння навичками самодопомоги і допомоги людині, яка переживає сильну стресову подію, сьогодні важливо для всіх, хто працює на першій лінії контакту, – зазначила Олена Зеленська.

За її словами, вивчення курсу від Israel Trauma Coalition з подальшим поширенням цих знань і практик сприятиме зміцненню психологічної стійкості працівників системи МВС, формуванню у них здатності ефективно справлятися зі стресом.

Наприклад, за словами Олени Зеленської, психологи ДСНС одними з перших прибувають на місця страшних трагедій, працюють з людьми, які щойно пережили неймовірно жахливу подію, з тими, хто втратив близьких або кого щойно витягли з-під завалів.

– Досвід ізраїльських колег зараз критично необхідний Україні, адже наші люди переживають ті травматичні події, з якими Ізраїль вже навчився справлятися професійно, – зазначила заступник міністра внутрішніх справ Катерина Павличенко.

Відновлювати людський капітал важливо вже зараз, адже саме він стане нашим фундаментом на етапі післявоєнного відновлення країни, підкреслила Павличенко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Офіс Президента

психолог
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-12 17:40:22

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин