Україна і світ

Національний оборонний хакатон – своєчасна ініціатива МОУ та РНБО – Олександр Федієнко

Олександр Федієнко – народний депутат України 9-го скликання, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації, голова підкомітету цифрової інфраструктури, електронних комунікацій та смарт-інфраструктури, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Олександр Федієнко вважає вдалою та своєчасною ініціативу Міністерства оборони України та Ради національної безпеки і оборони України щодо організації Національного оборонного хакатону (National Defenсe Hackathon 2022).

Він має об’єднати найкращих фахівців із кібербезпеки та протидії дезінформації, провідних експертів у сфері IT приватного та державних секторів.

Про це Народний депутат заявив у великому інтерв’ю кореспонденту АрміяInform.

− Скоординовані зусилля наших військових і спецслужб із вітчизняною кіберспільнотою,  фахівцями з протидії дезінформації сприятимуть зміцненню кібероборони нашої держави. Важливо, що на хакатоні зустрінуться представники ІТ-сфери, експерти з кібербезпеки, юристи, спеціалісти з медіа, соціальної психології, комунікаційні експерти державного та приватного сектору, завдання є для кожного з них, − впевнений Олександр Федієнко. − Такі заходи створюють підґрунтя для підготовки бійців для кіберфронту, набуттю спроможностей для кібервійськ, сприятимуть розвитку військової культури.

Скоординовані зусилля наших військових і спецслужб із вітчизняною кіберспільнотою,  фахівцями з протидії дезінформації сприятимуть зміцненню кібероборони нашої держави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-21 10:44:51