Україна і світ

Націлена на країни НАТО: Microsoft виявила російську кіберзагрозу Seaborgium

Американська корпорація Microsoft виявила націлену на країни НАТО російську кіберзагрозу.

Компанія оприлюднила розслідування, в якому йдеться про вкрай стійкий суб’єкт загрози під назвою Seaborgium. У Microsoft стверджують, що він створений в Росії та більшою мірою спрямований на людей та організації з країн НАТО.

– З початку 2022 року Microsoft досліджувала кампанії Seaborgium, націлені на більш ніж 30 організацій та особисті облікові записи людей, переважно в країнах НАТО, особливо США, Велику Британію, Балтію, держави Північної та Східної Європи, – йдеться в документі.

Кібератаки Seaborgium містять фішингові операції, крадіжку облікових даних та інформації, злом та публікацію даних для формування інформаційної картини в певних країнах.

Найчастіше атаки націлені на недержавні організації, консалтингові компанії в галузі оборони та вивчення розвідданих, міжурядові структури, експертні центри і організації вищої освіти.

Кібератаку було спрямовано й на Україну за місяць до повномасштабного вторгнення, однак у корпорації вважають, що Київ не є ключовою метою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У квітні ми писали, що російські хакери провели 240 атак проти України. Щонайменше в атаках брало участь шість хакерських угруповань, пов’язаних із Кремлем.

Націлена на країни НАТО: Microsoft виявила російську кіберзагрозу Seaborgium
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-16 13:23:55

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин