Львівський портал

На Золочівщині суд повернув громаді землю вартістю 2,4 млн грн

На Золочівщині громада отримала назад земельну ділянку вартістю 2,4 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики обласної прокуратури.

Мова йде про землі вартістю майже 2,4 млн грн, які знаходиться на території Золочівської територіальної громади. Їх площа становить майже 0,9 га.

Встановлено, що колишня голова сільської ради підробила рішення сесії сільської ради. В результаті чого з комунальної власності громади незаконно вибуло три земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства, які були безкоштовно передані у приватну власність громадянам.

За таких обставин суд погодився з доводами прокурора про відновлення права громади на земельні ділянки.

На сьогоднішній день рішення суду виконано, внесено відомості в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно щодо скасування права власності фізичних осіб, а земельні ділянки повернуто у комунальну власність.

Довідково зазначимо, прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо сільського голови за фактами зловживання владою та службовим підробленням (ч.1 ст. 366, ч. 2 ст. 364 КК України). Судовий розгляд триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-12 12:51:06