Україна і світ

На знак поваги: виробництво серіалу Корона від Netflix припинили через смерть Єлизавети II

Виробництво серіалу Корона від Netflix довелося призупинити після смерті Єлизавети ІІ. Про те, що знімання припиняться у разі смерті монарха, повідомляв один із продюсерів серіалу Стівен Долдрі ще у 2016 році.

Наскільки виробництво зупинилося – невідомо. Схоже, рішення про призупинення ухвалив сценарист та продюсер серіалу Пітер Морган.

– Корона – це любовний лист до Єлизавети ІІ. Поки що мені нічого додати окрім мовчання та поваги, – прокоментував зупинку знімання Морган.

Перший сезон серіалу вийшов ще у 2016 році – тоді дебют був дуже успішним, оскільки вдалих екранізацій історії королівської родини дуже небагато. Проєкт розповів про життя монарха від коронації.


Роботу також особливо хвалили за акторську гру та цікавий сюжет – серіал розкриває всі секрети королівської родини, а знімальна команда чудово зіграла ключових персонажів шоу.

Цікаво, що з розвитком сезонів змінювалися й акторки, які грали Єлизавету II. Спочатку роль запропонували Клер Фой, а у 2017 її місце посіла Олівія Колман. У п’ятому сезоні, виробництво якого призупинили, роль королеви взяла на себе Імельда Стонтон.

Про перенесення дати прем’єри поки не повідомлялося – вихід сезону заплановано на листопад 2022 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що стосується монарха, стало відомо, де пройде прощання та похорон Єлизавети II. Королеву повезуть до Единбурга — прощання з нею відбудеться в замку Голіруд, а потім — до Единбурзького собору.


Сериал Корона
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-09 16:07:10