Україна і світ

На Заході мало вірять у застосування Росією ядерної зброї, але готуються до цього – FT

Західні країни розробляють плани на випадок непередбачених обставин, якщо російський президент Володимир Путін все-таки вдасться до ядерної атаки по Україні

Про це повідомляє британське видання Financial Times із посиланням на джерела.

За словами радника Білого дому з національної безпеки Джейка Саллівана, до ядерних загроз з боку Путіна слід ставитись вкрай серйозно.

Вашингтон приватно повідомив Кремль, що будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для Росії. Крім того, у разі такої загрози від США та союзників будуть рішучі відповіді.

Хоча на Заході вважають, загрози Путіна навряд чи здійсняться, проте союзники Києва посилюють свою ядерну пильність.

– Якщо він думає, що загроза (застосування ядерної зброї – Ред.) залякає Україну, змусивши її капітулювати або відмовитися від 20% своєї території, або залякати решту з нас, щоб не допомагати Україні, сталося протилежне, – сказав один із високопоставлених американських чиновників.

Два інших західних чиновники заявили, що ядерний удар по Україні навряд чи спричинить відплату, а натомість викличе звичайні військові дії у відповідь західних держав, щоб покарати Росію.

На Заході вважають, що ядерні загрози Путіна мають нібито йому допомогти на полі бою в Україні, де російська армія зазнає суцільних невдач. За словами офіційних осіб та аналітиків, Путін після проведення фейкових референдумів на окупованих частинах України спробує виправдати ядерний шантаж нібито захистом “нових регіонів Росії”. Так прописано у ядерній доктрині РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо Путін вдасться до ядерної зброї, найімовірнішим сценарієм може бути те, що він застосує тактичну ядерну зброю — менший, цілеспрямованіший пристрій, призначений для використання на полі бою — щоб утримати Захід від підтримки України, вважають офіційні особи та аналітики.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-26 13:16:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин