Україна і світ

На Запорізькій АЕС продовжують перебувати російські військові та техніка агресора

На цьому сьогодні під час телевізійного марафону «Єдині новини» наголосив керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напрямку Євген Єрін.

За його словами, ситуація в Енергодарі залишається стабільною та без змін. А інформація, оприлюднена деякими джерелами, про можливу передачу електростанції під контроль українській стороні не підтверджується.

— На жаль, якихось позитивних зрушень у цьому напрямі ми не спостерігаємо. Навпаки до нас надходила інформація про те, що працівників АЕС змушували отримувати російські паспорти. Також були й інші випадки, що свідчать про небажання ворога повертати електростанцію під контроль Україні. Але ми сподіваємося, що найближчим часом це питання все ж таки буде врегульовано, — наголосив офіцер.

Він також зазначив, що на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя з боку загарбників простежується активізація щодо примушування цивільних мешканців отримувати російські паспорти. А також тривають певні заходи щодо посилення контролю за їхнім пересуванням на підконтрольну Україні територію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Ситуація щодо надання можливості перетинати мешканцям Запоріжжя пункти пропуску, зокрема у Василівці, лише погіршується. Крім того, на тимчасово окупованих територіях забороняють трансляцію українських телеканалів і радіостанцій. Також противник здійснює й інші заходи щодо посилення контролю за цивільним населенням з метою протидії нашим силам спротиву, які не дають окупанту почуватися спокійно на територіях тимчасово окупованого Запоріжжя, — повідомив полковник Євген Єрін.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-08 12:32:44