Львівський портал

На Яворівщині створили найдовше дерев’яне намисто в Україні

У неділю, 11 серпня в Яворові під час фестивалю Яворівської забавки та свято меду зафіксували рекорд України – дерев’яне намисто завдовжки 37 метрів, оздоблене яворівським розписом. Про це повідомили у відділі культури, туризму, молоді та спорту Яворівської міськради.

У встановленні рекорду взяли участь працівники культури Яворівської громади та колектив КМЦ «Сокіл». Відзнаку за підтвердження рекорду вручила керівник Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА Ірина Гаврилюк.

Окрім цього, на фестивалі проводили креативні майстер-класи з розмальовування яворівської забавки, виготовлення ляльки-травʼянички, ляльки-мотанки, гончарства та святкова фотозона.

«Протягом дня мешканці Яворова та гості міста мали можливість скуштувати Яворівського пирога від господинь Яворівської громади, насолодитися виступами творчих колективів Яворівської та Новояворівської громад та ознайомитися з продукцією місцевих пасічників», – йдеться у повідомленні.

Як пише Суспільне, намисто розробляли три тижні майстрині місцевого культурно-мистецького центру «Сокіл». Виріб складається з близько тисячі дерев’яних намистин.  

«У Яворові колись була школа забавкарства, де і виготовляли дерев’яну яворівську забавку. Її малюють на жовтому кольорі, який символізує сонце. Зелений колір – це трава, а червоний любов. Як правило, є білі крапочки – це світлість і чистота», –розповідає керівник відділу культури Яворівської міськради Богдан Раделицький. 

Рекордне дерев’яне намисто, розмальоване яворівським розписом в Україні, планують продати згодом на аукціоні, а виручені кошти передати для 24-ї окремої механізованої бригади ім. короля Данила.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-13 07:48:10