Україна і світ

На Херсонському напрямку бойові розрахунки «Градів» майстерно знищують ворога

На Херсонщині наші військові просуваються вперед і звільняють території від російських зайд. Українські артилеристи окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка продовжують виявляти та нищити техніку російських окупаційних військ.

Зокрема, на півдні України свою майстерність постійно демонструють бойові розрахунки українських «Градів». Формула їх роботи — «швидкість дорівнює життя», саме тому схему «доїхати-навестися-відпрацювати» боги війни навчились відпрацьовувати за лічені хвилини. Адже головне завдання — уразити ціль і не потрапити під вогонь у відповідь.

— Ми отримали координати нашої цілі, на відкриту місцевість висунулись наші «Гради», успішно виконали вогневе завдання, максимально швидко згорнулись і покинули позицію, — розповідає командир бойової машини молодший сержант Андрій.

Не встиг екіпаж повернутися з попереднього завдання, як отримує чергову команду — в бій.

—  Роботи наразі багато і вдень, і вночі. Для відпочинку часу не завжди вистачає. Але спочатку Перемога — потім все інше, — кажуть хлопці.

За словами військових, ворог дуже боїться не втриматись на своїх позиціях, а тому активно обстрілює українські позиції та міста. І звичайно, у такий спосіб реагують на успіх українських військ.

—  Але все марно. Нас вони не злякають. Найкраще, що сьогодні на них може чекати — це здача в полон, — посміхається Андрій.

Хлопці кажуть, що бойовий дух у них зростає після кожного успішно виконаного завдання.

— Отримуємо задоволення, коли розуміємо, що вдалося накрити противника, знищити цілі, бо це означає, що непроханих гостей на нашій землі стає все менше! — каже військовий.

Наостанок воїни зазначають, що понад усе хочуть не тільки стримати російського ворога, а звільнити кожне захоплене село і повернути домівки тим, хто змушений був тікати від війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

—  Все відіб’ємо, всі землі повернемо, а російську артилерію і ракетні установки змусимо врешті-решт замовчати.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-10 11:13:05