Україна і світ

На Херсонщині ворог готується до контрнаступу ЗСУ та мінує береги Інгульця – ISW

На півдні України російські війська мінують дороги та береги річки Інгулець, готуючись до контрнаступу Збройних сил України.

Такі дані наводять аналітики американського Інститут з вивчення війни (ISW).

– Російські сили мінують дороги та береги річки Інгулець у районах, що межують зі Снігурівкою та Зеленодольськом. Це дозволяє припустити, що сили РФ можуть готуватися до можливого контрнаступу українських військ у цьому районі, – зазначається в аналізі за минулу добу.

Аналітики наголошують, що 22 липня окупанти здійснювали обмежені та безрезультатні наступальні дії у Херсонській області. Експерти посилаються на інформацію Генерального штабу ЗСУ, що війська РФ безуспішно намагалися просунутися на напрямках Мала Сейдеминуха-Андріївка, а також Давидів Брід-Білогірка, обидва поблизу адміністративного кордону між Херсонською та Миколаївською областями.

Крім того, аналітики інформують, що станом на 22 липня ЗСУ все ще утримували плацдарм на річці Інгулець поблизу Лозового. За добу українські військові знищили п’ять російських опорних пунктів та два склади боєприпасів на Херсонщині.

karta boyiv 22 lypnya3

Тим часом окупанти зосереджували увагу на обороні раніше зайнятих позицій та запобіганні контрнаступу українських військ на південному напрямку. Крім того, загарбники продовжували завдавати артилерійських ударів по населених пунктах у Миколаївській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Щодо ситуації на сході України, експерти ISW інформують, що російські війська 22 липня здійснили безуспішні наземні атаки на схід від Сіверська. Крім того, окупанти провели наземні атаки на Бахмут з позицій на сході, продовжили обмежені наступальні дії на південь від Бахмута, а також безуспішно намагалися просунутися на північний захід від Донецька.

karta boyiv 22 lypnya1

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На північ від Харкова українські військові вели позиційні бої. Згідно з оцінками аналітиків ISW, Кремль хотів би “приєднати” Харківську область до РФ, і російські війська можуть активізувати воєнні дії в регіоні. Проте вірогідність того, що окупанти захоплять значну територію області, залишається обмеженою.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-23 13:32:08

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин