Україна і світ

На Херсонщині росіяни почали примусову депортацію мешканців шести громад

Ілюстративне фото

Окупанти проводять депортацію місцевого населення Херсонської області. Зоною так званої «евакуації» визначили 15 кілометрову ділянку вздовж лівого берега Дніпра, повідомляє Центр національного спротиву.

«З 6 листопада росіяни примусово «евакуюють» мешканців Голо Пристанської, Олешківської, Каховської, Горностаївської, Великолепетиської та Верхньорогачицької громад. В першу чергу вони проводитимуть її з населених пунктів вздовж Дніпра, де зараз росіяни активно облаштовують лінію оборони», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у звільнених помешканнях росіяни розміщують своїх військовослужбовців, які насильно проникають у приміщення принагідно вдаючись до мародерства.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Разом з тим аби ускладнити життя місцевого населення та змусити його до виселення росіяни крадуть майно медичних закладів. Зокрема з Горностаївського центру ПМСД та Центральної міської лікарні Нової Каховки вивезено усе медичне обладнання та медикаменти на територію тимчасово окупованого Криму», – інформують у Центрі національного спротиву.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-06 18:22:19