Львівський портал

На вулиці Чупринки у Львові збудують новий ЖК

Існуючий будинок на вул. Генерала Чупринки, що входить в історичний ареал Львова, розбудують у п’ятиповерховий житловий комплекс із підземним паркінгом. Про це йшлося на засіданні виконавчого комітету 10 вересня.

Йдеться про триповерховий житловий будинок, розташований відразу навпроти Національного лісотехнічного університету. Він не є пам’яткою архітектури, але входить у межі історичного ареалу.

Будівлю хочуть відреконструювати і добудувати ще два поверхи, а також підземний паркінг.

Представник департаменту архітектури та просторового розвитку Львівської міськради запевнив, що технічні характеристики майбутнього житлового комплексу відповідає «історичним регламентам».

За його словами, кількість паркомісць відповідає кількості квартир, а сам об’єкт пройшов містобудівну раду і зауважень до нього не було.

Водночас Твоє місто пише, що про будівництво на цьому місці у Львові говорять ще з 2016 року. Мешканці сусіднього будинку, який має примикати до розбудованого об’єкта, виступали проти, тож на початку 2022 року виконком Львівської міськради переносив розгляд цього питання.

Тоді по містобудівну документацію у мерію зверталась Віра Могилевич.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Візуалізація забудовника

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-11 09:58:18