Україна і світ

На тлі ослабленого імунітету: у США підтвердили першу смерть від мавпячої віспи

В американському окрузі Лос-Анджелес офіційно підтверджена смерть від мавпячої віспи. Про це в понеділок, 12 вересня, повідомили в окружному департаменті охорони здоров’я. Це перший летальний результат від вірусу в США.

Зв’язок смерті з вірусом віспи мавп підтвердили і Центри США з контролю і профілактики захворювань (CDC). Там заявили, що у пацієнта була сильно ослаблена імунна система, і він був госпіталізований.

У відомстві уточнили, що ніяка додаткова інформація не буде оприлюднена.

– Особам з важким імунодефіцитом, які підозрюють, що у них віспа мавп, рекомендується якомога раніше звертатися за медичною допомогою і лікуванням і залишатися під наглядом лікаря під час хвороби, — йдеться в прес-релізі.

За словами професора відділення інфекційних захворювань в медичному центрі Університету Вандербільта Вільяма Шаффнера, ослаблена імунна система людини не може контролювати вірус, який розмножується неконтрольованим чином на кілька систем органів, викликаючи їхню дисфункцію.

Відзначається, що смертність від мавпячої віспи вкрай рідкісна і часто вражає немовлят, вагітних жінок і людей з ослабленою імунною системою, наприклад, від ВІЛ.

За даними CDC, цього року в США було зареєстровано майже 22 тис. випадків ймовірної або підтвердженої віспи мавп. Найбільше – в Каліфорнії: 4 300.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Відзначається, що в усьому світі в результаті цього спалаху було зареєстровано майже 58 тис. випадків захворювання і 18 підтверджених випадків смерті.

смерть
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-13 11:31:49