Україна і світ

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Про це повідомила 25 квітня Державна прикордонна служба.

Чоловіків затримали вночі за 100 метрів від кордону військовослужбовці відділу «Тячів» під час патрулювання кордону.

Їх затримали та доставили у прикордонний підрозділ, де ті дали пояснення щодо вчиненого ними правопорушення. Зокрема, чоловіки розповіли, що заздалегідь готувалися незаконно перетинати кордон.

Для цього кожен з них підшукав «помічників», які пообіцяли їм організувати безперешкодний та безпечний перетин державної межі.

Дехто із затриманих навіть встиг заплатити переправникам за їхні послуги: двоє чоловіків віддали по $10 тисяч, ще двоє – 6 та 7 тисяч доларів. Інші двоє домовилися заплатити $7 тисяч та 5 тисяч євро лише у випадку успішного перетинання кордону.

Стосовно усіх затриманих порушників прикордонники склали протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Коло осіб, причетних до організації незаконної подорожі чоловіків, наразі встановлюється.

АрміяInform нагадує, що альтернативою даремному витрачанню грошей та небезпечним нічним запливам є можливість підібрати собі вакансії в ЗСУ чи скористатися рекрутинговими центрами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-04-25 21:23:36

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин