Україна і світ

На території деокупованих регіонів поліцією виявлено 34 катівні − Олексій Сергєєв

Ілюстративне фото

− росія продовжує обстріли по всій території України, чим і підтверджує, що є державою-терористом. На сьогодні Національна поліція України спільно з Силами безпеки та оборони забезпечила відновлення правопорядку в 375 населених пунктах на Харківщині, Донеччині та Херсонщині. Орієнтовна кількість громадян, які проживають на цих територіях, − майже 85 тисяч. У деокупованих населених пунктах відновлено роботи 14 пунктів поліції, повідомив під час брифінгу в Military Media Center начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України генерал поліції третього рангу Олексій Сергєєв.

Він зауважив, що важливим елементом безпеки цих територій є їхнє розмінування. На сьогодні загальна площа обстежених районів становить понад 200 га, а кількість вилучених вибухонебезпечних предметів − 28,4 тис.

Криміналісти спецпідрозділів Поліції одними з перших прибувають до деокупованих населених пунктів і вживають заходів щодо виявлення вбитих та їх ідентифікації. З початку деокупації НП Харківщини, Донеччини та Херсонщини виявлено тіла 897 осіб, з них 24 – діти. Лише за вчорашній день на цих територіях виявлено тіла 14 осіб, що є черговим підтвердженням того, що росія здійснює геноцид українського народу. Зафіксовано 2 670 воєнних злочинів.  А всього впродовж воєнного стану розпочато понад 41 000 кримінальних проваджень за фактами вчинення російськими військовослужбовцями та їхніми пособниками воєнних злочинів.

Особливе місце серед воєнних злочинів, вчинених росіянами, займають факти організації місць незаконного утримання та катування громадян України.

− На сьогодні на території деокупованих регіонів поліцією виявлено 34 катівні та місць утримання людей,з них понад дві третини на Харківщині,по три у Херсонській та Київській областях,дві − у Сумській, по одній − у Донецькій та Чернігівській, − повідомив генерал поліції третього рангу Олексій Сергєєв. − За вказаними фактами розпочато 16 кримінальних проваджень, з яких 11 передано за підслідністю до СБУ.  Також виявлено 34 місця несвободи, катівні та табори, створені на нині окупованій території України − 27 та на території росії – 7.

На окупованій частині Донеччини задокументовано діяльність чотирьох терористичних організацій – це «міністерство госбезопасності днр», «калінінская ісправітельная колонія № 27», колишнє приміщення Горлівського міського управління ГУ МВС у Донецькій області та виправна колонія № 120 в Оленівці. У рамках цих проваджень заочно повідомлено про підозру 23 особам.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За допомогою інформсистеми «Блокпост» вдалося встановити 672 особи, які перебували в розшуку, а також 4,7 тис. підозрілих осіб, які можуть бути причетними до диверсійної, колабораційної та терористичної діяльності. Встановлено понад 2,4 тис. транспортних засобів, які перебували в розшуку, вилучено спільно з військовослужбовцями ТрО,  388 одиниць вогнепальної зброї, понад 80 тис. набоїв, 804 гранати та вибухові пристрої.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-03 13:25:19