Львівський портал

На Сокальщині повернули державі землі оборони уздовж кордону України

Земельну ділянку оборонного призначення площею 2 гектари, що знаходиться на території Сокальської міської громади, повернули у державну власність. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Мова йде про землю площею 2 гектари, яка знаходиться на території Сокальської міської громади. Ділянка розташована уздовж державного кордону України, відтак належить до земель оборони та може перебувати лише у державній власності.

Встановлено, що спірна земельна ділянка була незаконно передана у комунальну власність згідно з наказами Головного управління Держгеокадастру. Її віднесли до земель сільськогосподарського призначення. Тоді як згідно з чинним законодавством право розпоряджатися землями оборони належить виключно державі в особі обласної державної адміністрації.

Відтак, це стало приводом для пред’явлення прокурорами позову, який судом першої інстанції задоволено, а в апеляції залишено без змін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ілюстративне

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-01 18:50:06