Україна і світ

На снарядний голод не розраховуємо: Наєв про кількість БТГ і ракет у російських військ

Кількість російських військ в Україні збільшилась з 90 до 120 батальйонних тактичних груп загальною чисельністю понад 160 тис. осіб. Про це заявив генерал-лейтенант і командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

– На початку збройної агресії було близько 90 батальйонних тактичних груп з загальною чисельністю орієнтовно 140 тис. осіб. Станом на зараз, на території України діє близько 120 батальйонних тактичних груп загальною чисельністю 162 тис. осіб.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, загальна кількість запущених снарядів зменшилася, однак це спричинено меншим фронтом оборони ЗСУ. Крім того, російська армія має проблеми з ракетами.

– Кількість снарядів дещо зменшилася, але це не має вводити нас в оману, тому що це пов’язано зі зменшенням фронту оборони наших військ, першочергово з фронтом їхнього наступу. Щодо ракет, то у них є зараз проблема з Іскандерами, ракетами систем Точка – це факт.

Також є проблема з реактивними снарядами до систем Смерч та Ураган. Вони підвозять ці реактивні снаряди, зокрема, з території Республіки Білорусь, тобто ЗС Білорусі віддають їм ці снаряди. Щодо ствольної артилерії та мінометів, то поки на снарядний голод ми не розраховуємо.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-07 22:59:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин