Україна і світ

На службі в Кремля: як соціологи в РФ просували “референдуми” та чому заслуговують на санкції

Російські соціологи свідомо взяли участь у медійному прикритті так званої анексії чотирьох областей України, про яку оголосив Кремль. А тому на них варто розширити антиросійські санкції.

Таку думку висловив оглядач телеканалу FREEДOM Віталій Сизов у статті, оприлюдненій на сайті каналу.

Він зазначив, що соціологи в РФ намагалися виправдати дії влади в очах росіян та створити “потрібну” картинку для світової спільноти. Кремль прагнув продемонструвати, що Росія начебто не окупант, а дослухається до “волі народу” на окупованих територіях України. І цю “волю” намалювали соціологи Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Ця організація оприлюднила “результати” так званого опитування напередодні псевдореферендумів РФ. Соціологи ВЦВГД стверджували, що начебто більшість українців на тимчасово окупованих територіях збиралися взяти участь у “голосуванні” та “підтримати приєднання до РФ”.

Зокрема, для окупованих територій Донецької та Луганської областей озвучувалася цифра в 97% “підтримки”, для Запорізької області – 87%, а для Херсонської – 89%. При цьому “соціологи” стверджували, що опитали через телефон 4 тис. осіб.

Коментуючи результати цього “опитування”, співробітник ВЦВГД Михайло Мамонов оголосив, що “найімовірніше, більшість проголосує у перші дні”, і це буде “закріплення раніше зробленого вибору”.

Про те, що “голосування” організовано під дулами автоматів рашистів, а виїзд з окупованих міст був заборонений, “соціолог”, звісно, не згадав.

Віталій Сизов звернув увагу на те, що люди в окупації апріорі не можуть говорити відверто на багато тем. А про їхню справжню позицію під час соціологічних досліджень можна здогадуватися з відповідей на непрямі запитання.

Тим більше не можуть бути правдивими “опитування” окупантів під час нинішньої фази війни.

– Мешканці українських областей, у яких провели так званий “референдум”, спостерігають війну не з телевізора – вона у їхніх будинках у вигляді розривів та обстрілів. Вона на їхніх вулицях у вигляді патрулів окупантів, терору та насильства. Будь-який соціолог скаже, що за таких умов отримати правдиві відповіді на будь-яке запитання не можна, – зазначив Сизов, додавши, що сотні тисяч людей виїхали з окупованих районів, рятуючись від агресії РФ.

У статті наголошується, що співробітники ВЦВГД стали придворними соціологами Кремля, який використав фейкові опитування для прикриття окупації в медіапросторі. Отже російські соціологи такі самі співучасники злочину анексії, як і військові та політики в РФ.

– Своїми “опитуваннями” вони медійно підтримують і мобілізацію, вбиваючи своїх співгромадян, мотивуючи їх “захищати” людей, яких вони жодного разу в житті не бачили і які їх про це не просили, – нагадав автор статті.

Сизов висловив думку, що російські соціологи мають бути покарані так само, як і інші виконавці злочинів проти України: проти них слід запровадити санкції. А саме проти ВЦВГД та його керівництва, які свідомо та добровільно стали інструментом у війні РФ проти України.

Як відомо, протягом 23-27 вересня проходили псевдореферендуми РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

30 вересня кремлівський диктатор Володимир Путін оголосив про анексію цих областей.

Президент України Володимир Зеленський у відповідь підписав заявку на вступ до НАТО. Він виключив можливість будь-яких переговорів з РФ, доки президентом країни-агресора залишається Путін.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Телеканал FREEДOM

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-01 21:25:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин