Україна і світ

На росії все більше порушуються права громадян рф

Компанія «сєвєрсталь» відмовилась від встановлення першого російського головного зразка газової турбіни ГТЕ-65 для енергозабезпечення чєрєповєцького металургійного комбінату. Через запровадження проти рф міжнародних санкцій і скасування іноземними партнерами контрактів з «сєвєрсталлю», компанія замовила газову турбіну на підприємстві «сіловиє машини», але тепер вирішила відмовитись від замовлення через невпевненість у її надійності. Експерти вважають, що «сіловиє машини» навряд чи зможуть знайти іншого замовника для випробування своєї турбіни. Про це повідомляє Служба зовнішньої розвідки України.

На росії все більше порушуються права громадян рф і навіть їх адвокати неспроможні належним чином виконувати свої професійні обов’язки та протистояти репресивному тиску системи. Влітку 2022 року дослідники опитали 520 адвокатів із 64 суб’єктів рф. Виявилося, що протягом року 41,7% адвокатів зіткнулися із порушеннями своїх професійних прав. Найчастіше вони скаржилися на незаконність слідчих дій (67,5%), обмеження термінів ознайомлення з матеріалами кримінальної справи «з надуманих підстав» (55,4%), проведення обшуку вдома чи робочому місці (50%). Про випадки фізичного насильства з боку співробітників мвс, оперативно-розшукових та слідчих органів, а також судових приставів заявили 6,5% респондентів, 31,5% –нарікали на психологічне насильство.

Асоціація туроператорів росії повідомила, що кількість росіян, які придбали тури на Новорічні та Різдвяні свята до країн Європи, зменшилась

«в десятки разів».

Південнокорейські автомобільні концерни Hyundai і Kia, а також німецький BMW офіційно зупинили співпрацю з російським автомобільним підприємством «автотор», – заявив голова ради директорів горбунов.

Чехія зобов’язала росіян отримувати «аеропортну візу» для транзиту через аеропорти країни.

білорусь планує з початку наступного року підвищити тариф на транзит російської нафти на 39%, обґрунтовуючи це очікуванням падіння вантажообігу за їхньою системою з наступного року в 2 рази.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними економістів у білорусі значно зріс відтік кадрів з будівельної галузі. На піку підйому галузі, у 2010 році, у будівництві було зайнято 412 600 осіб. До 2021 року ця цифра скоротилася до 272 тисяч, або на третину. А за 2022 рік сфера втратить ще майже 4% спеціалістів.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-24 02:32:29