Україна і світ

На Рівненщині зростає кількість випадків туберкульозу

Під час війни на Рівненщині кількість випадків туберкульозу зросла на 21%, повідомив директор обласного фтизіопульмонологічного центру Федір Аврука.

“- Якщо взяти за основу 2021 рік, то в 2022 році ми спостерігаємо за даними Центру громадського здоров’я, у виявленні туберкульозу спостерігається приріст на 21%. Це стосується вперше зареєстрованих осіб, які раніше не мали до того відношення, – уточнив він.

Лікар розповів, що в області є флюоромобілі, які виїжджають робити рентген в будь-яку точку Рівненщини. Під час виїздів виявляється немало підозр на туберкульоз.

В області також функціонує доставка системи біологічного матеріалу, функціонують апарати, які за 72 години виявляють хворобу.

Зараз дивляться

Хто у групі ризику

Групи ризику на сьогодні розширились і війна внесла свої корективи.

– У них зараз військовослужбовці, ВПО, які перебувають у компактних місцях перебування. Ну і ті групи ризику, які були раніше — алко- та наркозалежні люди, – повідомив директор центру.

Профілактика 

Щоб запобігти розповсюдженню туберкульозу Федір Аврука радить щороку обов’язково проходити флюорографію, а людям з групи ризику — два рази на рік, як мінімум.

Також важливо дотримуватися здорового способу життя, раціонально харчуватися та уникати переохолодження, лікувати хронічних захворювань тощо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-02 12:24:41

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин