Україна і світ

На ранок 24 листопада вже працюють понад 50% мереж фіксованого широкосмугового доступу до Інтернету

Володимир Кондрашов. Фото: Назар Волошин/АрміяInform

Про це повідомив під час брифінгу у Military Media Center речник Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Володимир Кондрашов.

— Хочу нагадати, що відновлення та підтримання стабільності мереж залежить від багатьох факторів, зокрема це безпекова ситуація, ситуація з електропостачанням, зі станом мереж та обладнання. Ми просимо громадян з розумінням ставитися до труднощів у роботі мереж. Щодо ситуації з доступом до Інтернету, то станом на 9:00 24 листопада в Україні вже працювали понад 50% мереж фіксованого широкосмугового доступу до Інтернету, — зазначив він.

На сьогодні завдяки спільній роботі низки державних органів, установ, служб, мобільних операторів, операторів електронних комунікацій, наших міжнародних партнерів вдалося значно збільшити кількість базових станцій мобільного зв’язку, в тому числі на щойно звільнених від російського загарбника територіях. Тобто базових станцій, які мають резервне живлення на випадок відключення. Процес забезпечення операторів електронних комунікацій такими альтернативними джерелами живлення наразі триває і вже налагоджений як самими компаніями, так і завдяки міжнародній підтримці.

— Завдяки нашим міжнародним партнерам ми отримуємо необхідне телекомунікаційне обладнання, яке дозволяє не тільки забезпечувати населення зв’язком у випадку довготривалих відключень електроенергії на певних територіях, але й оперативно відновлювати зв’язок на щойно деокупованих територіях України, зокрема на Херсонщині, — підкреслив Кондрашов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, речник нагадав: якщо мережа вашого мобільного оператора не доступна ви завжди можете скористатись мережею іншого оператора, тобто національним роумінгом, змінивши налаштування вашого телефону.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-24 13:39:08