Україна і світ

На полі бою корисні міномети усіх типів

Чомусь існує серед військовослужбовців хибна думка, що міномет – то не артилерія. А калібр менше 120 мм, то й взагалі не міномет. Але військовослужбовці на одному з напрямків у Запорізькій області доводять зворотне – на полі бою усі міномети однаково корисні. Треба тільки грамотно їх застосовувати.

foto 1 1

Звісно, усім хочеться, щоби на голови ворогів прилітало якнайбільше і великого калібру. Одначе, у кожного виду озброєння існує своя логіка, стратегія та умови використання. В умовах нинішніх бойових дій головна задача артилерії визначається у контрбатарейній роботі та зменшенні активності та популяції ворога на великих відстанях. Тобто, знищення пунктів управління, штабів, логістичних складів та порушення шляхів забезпечення. А от для тактичних завдань на рівні батальйонів та рот – успішно використовуються саме міномети, й при тому всіх калібрів.

Коли формувались підрозділи територіальної оборони, великі 120 мм міномети (2Б11 чи «Молот») вже були на озброєнні великих механізованих чи мотопіхотних бригад, тому 60 та 82 мм міномети підсилюють наші підрозділи на усіх ділянках фронту. І на одному з напрямків у Запорізькій області нам вдалося «впіймати» один з таких розрахунків під час бойової роботи по ворогу.

foto3 1

За словами бійця і командира розрахунку такого 82 мм міномета: «Ми спокійно можемо вразити вогневу точку в найближчих російських окопах. Розгортаємось та ефективно працюємо на 2 кілометри. Падаюча міна навіть біля ворога – це завжди страшно, тому наші міномети ще й постійний психологічний вплив на ворога. Росіяни постійно відчувають під час нашої роботи, що у них на цій землі тільки один варіант – в землю».

А про те, як 60мм міномет МП-60 зупинив колону ворога на початку повномасштабного наступу рф читайте в наступному матеріалі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото автора

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-04 23:02:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин