Львівський портал

На перебування у прикордонній зоні на Львівщині потрібен буде дозвіл

Із кінця березня ніхто з цивільних не зможе перебувати у зоні 30-50 м від державного кордону на Львівщині без відповідного дозволу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОВА.

Кабмін вніс зміни до постанови №1147 «Про прикордонний режим». Ними вводять спеціальний режим у смузі 30-50 м від держкордону. Тут із кінця березня зможуть перебувати виключно військові, щоб здійснювати охорону.

Для всіх інших громадян у 50-метрову прикордонну зону, зокрема й на Львівщині, діє заборона на в’їзд, перебування та проведення тут будь-яких робіт.

Для того, щоб взагалі потрапити на цю територію, потрібно отримати спеціальний дозвіл. У Львівській області його видає 7 прикордонний Карпатський загін.

Нововведення не стосуються порядку перебування осіб в контрольованих прикордонних районах: Червоноградському, Яворівському, Самбірському та Львівському, де достатньо мати документ, який посвідчує особу.

Для отримання дозволу потрібно подати у 7 прикордонний Карпатський загін відповідне прохання, вказати контактні дані та документ, який підтверджує громадянство України. Також слід зазначити вид необхідного дозволу: для перебування, проживання чи проведення робіт, їхню мету, правові підстави й термін виконання.

Такі заяви прикордонники просять подавати заздалегідь, за 10 робочих днів до бажаної дати.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-06 16:38:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин