Україна і світ

На окупованій Луганщині РФ навчає колишніх в’язнів для участі у війні – Генштаб

На території тимчасово окупованої Луганщини РФ навчає колишніх в’язнів для їхньої подальшої участі у війні проти України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 4 жовтня.

– Російська сторона не припиняє практику застосування на території України приватних військових кампаній, укомплектованих особами, завербованими в місцях позбавлення волі. Так, на тимчасово окупованій території Луганської області, в так званих “центрах підготовки”, триває навчання зазначеної категорії осіб для подальшого направлення їх на лінію зіткнення, – йдеться у повідомленні.

Крім цього, в РФ тривають заходи так званої “часткової мобілізації”.

– За наявною інформацією, казанський центр комплектування проводить формування та комплектування трьох мотострілецьких та двох артилерійських полків на фондах казанського вищого танкового командного училища, – повідомили у Генштабі.

За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Майорськ, Виїмка, Спірне, Озерянівка, Зайцеве, Бахмут, Бахмутське, Веселе, Первомайське та Новомихайлівка.

Крім цього, українські захисники уразили 2 опорних пункти, 8 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також 2 зенітних ракетних комплексів противника.

– Також наші підрозділи протиповітряної оборони збили 2 БпЛА ворога. Ракетні війська і артилерія за поточну добу уразили пункт управління, а також 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки окупантів, – додали у Генштабі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-04 21:49:19