Україна і світ

На «новітній» танк Т-90М «Прорив» росіяни встановили автомат заряджання зі старого Т-72Б

Про це під час брифінгу у Military Media Center повідомив представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Рудик.

На запитання журналіста про реалізацію ідеї щодо встановлення нового автомата заряджання та використання спеціальної боєукладки в кормовій частині башти на танку Т-90М «Прорив», Андрій Рудик відповів: «Там автомат заряджання зі старого танка Т-72Б, ніяких змін не сталось».

Андрій Рудик розповів, що в самому автоматі заряджання 22 снаряди, 18 снарядів (додатковий боєкомплект) розташований у задній частині башти, але це не окремий відсік. Для того, щоб поповнити боєкомплект, потрібно вилізти із самого танка й діставати їх звідти, що в умовах бойових дій є нереальним. Тому це знижує кількість уже готових снарядів до використання на полі бою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Також існує питання щодо надійності цього автомата, тому що це старий автомат. Він дворівневий і там часто може бути «клин». З приводу згаданих несправностей ми не можемо дати відповідь, оскільки у нас немає достатньої інформації через брак танків Т-90М «Прорив», але ми вже достеменно можемо сказати, що це просто старий автомат заряджання, який був на танку Т-72Б, — додав він.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-03-16 13:59:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин