Україна і світ

На Nord Steam 2 зафіксували збільшення витоку газу – берегова охорона Швеції

Берегова охорона Швеції заявила, що один з витоків із газопроводу Nord Stream 2 не припинився, а натомість збільшився за розмірами.

Вони повідомили, що після обльоту місць витоку в понеділок вранці витік із Nord Stream 1 припинився.

— Проте витік із Nord Stream 2 трохи збільшився у порівнянні зі вчорашнім днем та має діаметр близько 30 м, – йдеться у заяві берегової охорони.

Там додали, що вживають посилених екстрених заходів через більший витік.

Оголошення берегової охорони було зроблено після того, як російський Газпром раніше заявив, що всі витоки припинилися з обох трубопроводів, але сказав, що він продовжує працювати над “зниженням тиску в лінії B газопроводу Nord Steam 2”.

Трубопроводи, які пролягають дном Балтійського моря поблизу Швеції та Данії, були прокладені для транспортування газу з Росії до Європейського Союзу.

Європейські лідери засудили вибухи на газопроводах, а високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що витік, ймовірно, є результатом навмисної дії. Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала їх диверсією.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Президент США Джо Байден заявив, що витоки були навмисним актом саботажу після того, як з’ясувалося, що у понеділок і вівторок були помічені кораблі ВМС Росії поблизу місць витоку в трубопроводах Nord Stream, ймовірно, спричинених підводними вибухами.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-03 20:13:54